Creativiteit

Kunst

Educatie

Met Studio Spin wil ik volwassenen, jongeren en kinderen graag laten genieten van het creatief bezig zijn. Met mijn achtergrond als basisschooljuf en docent beeldende kunst en vormgeving wil ik mensen laten ontdekken, experimenteren, anders laten kijken.

Rianne Spin

Elk kind is een kunstenaar. De kunst is er één te blijven – Pablo Picasso

Jonge kinderen zijn in staat om onbevangen naar de wereld te kijken en deze weer te geven. Ik vind het van belang om die creatieve uitingsvermogens te stimuleren. Om net als jonge kinderen weer te dagdromen en de spontaan te fantaseren.

Veel mensen willen datgene wat ze doen meteen goed doen. Ze ervaren uitproberen en mislukken als een persoonlijk falen. Hoe vaak is de eerste reactie wel niet: ‘Dat kan ik toch niet’. Dat komt omdat we willen voldoen aan de zelf gestelde norm van naturalistisch weergeven. Mijn doel is om te leren experimenteren. Iets mag mislukken, want daarvan leer je het meest.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. De wereld om ons heen bestaat uit beelden. We krijgen dagelijks, soms zonder dat we ons er bewust van zijn, een stroom aan beelden te verwerken. Dit gebeurt op straat, op school en in huis, o.a. via de (sociale) media. Deze beelden beïnvloeden onze kijk op de wereld, de samenleving en onszelf. Wat vertellen die beelden ons? En hoe wordt daarop gereageerd door kunstenaars? Kunst draagt bij aan het  kritisch leren kijken.

Je leert de werkelijkheid alleen kennen door de waarneming. Door beeldend vorm te geven maak je zichtbaar wat jouw relatie is met de wereld. Je ziet iets en dat maak je zichtbaar op een geheel eigen wijze.

Wil je meer weten over wat Studio Spin doet en hierover op de hoogte gehouden worden?

Volg me dan op Insta, Facebook en Youtube!